Начин на приготвяне
Разбийте яйцата и захарта с миксер до пухкав крем. Добавете пресятото брашно смесено с бакпулвера, разбъркайте внимателно и бавно с шпатула до хомогенна смес.
Сипете сместа в голяма квадратна тава застлана с хартия за печене, разпределете я равномерно и печете на 180 градуса в предварително нагрята фурна за около 15-20 минути.
Изпечения блат обърнете върху влажна кърпа, отстранете хартията и навийте на руло заедно с кърпата, оставете така да се охлади.
В купа разбийте сметаната до пухкав крем, добавете сладкото, натрошените на по едро орехи и предварително разтворения желатин, разбъркайте добре.
Развийте охладения блат, намажете го с по-голямата част от сметановия крем и отново завийте на руло равномерно. Декорирайте с останалия крем и цели орехови ядки.