Начин на приготвяне
Почистените туби калмари се бланшират за кратко в 500 мл вода. Морковите и тиквичките се нарязват на тънки лентички. Целината, гъбите и празът се нарязват на ситно. Така нарязаните зеленчуци се задушават със зехтина.
Салвията и босилекът се наситняват и моцарелата нарязана на едро се овалва в тях. Тубите се пълнят със зеленчуците, като по средата се слага парче моцарела.
Затварят се с клечки за зъби и се пекат със останалия зехтин около 20 мин на 180 градуса. През това време се приготвя соса, като портокала се изстисква, а половината от кората се настъргва.
Добавят се всички останали продукти за соса и се задушават докато соса се сгъсти. При поднасяне калмарите се нарязват на филии и се гарнират със соса.