Gotvach.bg»Рецепти»Морски Дарове»Калмари със зеленчуци и моцарела

Калмари със зеленчуци и моцарела

РосицаРосица
Помощник Готвач
1195401634312
Калмари със зеленчуци и моцарела1 / 2
07/04/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • калмари - 1 кг туби
  • моцарела - 200 г
  • праз - 1 стрък
  • моркови - 2 бр
  • печурки - 100 г
  • тиквички - 100 г
  • целина - 1 стрък
  • бяло вино - 100 мл
  • кашкавал - 50 г
  • салвия - 5 - 6 листа
  • босилек - 1 стрък
  • зехтин - 50 мл
  • сушени домати - 80 г
  • портокали - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • за соса
  • арпаджик - 100 г мариновани бейби лукчета
  • канела - 1 щипка
  • бренди - 20 мл
  • мед - 1 с.л.
  • зехтин - 80 мл
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистените туби калмари се бланшират за кратко в 500 мл вода. Морковите и тиквичките се нарязват на тънки лентички. Целината, гъбите и празът се нарязват на ситно. Така нарязаните зеленчуци се задушават със зехтина.

Салвията и босилекът се наситняват и моцарелата нарязана на едро се овалва в тях. Тубите се пълнят със зеленчуците, като по средата се слага парче моцарела.

Затварят се с клечки за зъби и се пекат със останалия зехтин около 20 мин на 180 градуса. През това време се приготвя соса, като портокала се изстисква, а половината от кората се настъргва.

Добавят се всички останали продукти за соса и се задушават докато соса се сгъсти. При поднасяне калмарите се нарязват на филии и се гарнират със соса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: