Начин на приготвяне
Картофите се обелват и настъргват. Леко им се изстиска сокът. Към тях се прибавят 2 яйца, галетата, щипка ким, малко черен пипер, магданоз, настъргания лук и брашното.
Правят се котлети - средни по размер. Котлетите се овалват в брашно, след това в разбити яйца и най-накрая в галета. Пържат се в масло до златисто.
Приготвяне на соса:
Настъргания лук се запържва леко в 2 с. л. масло. Прибавя се захарта и пърженето продължава до покафеняване.
Прибавя се брашното и се пържи още малко. Залива се с доматите. Добавят се кимът и черният пипер. Оставя се на тих огън докато се сгъсти.
След като соса е готов се прецежда през решетка. Сипва се в сосиера и се залива с останалото масло, в което са се пържили котлетите.
Ястието се сервира, като котлетите се заливат със сос.