Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Бял боб със пушена сланина

Бял боб със пушена сланина

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Бял боб със пушена сланина2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
105 мин.
Порции
4
"Селска вкусотия, която няма наяждане. И да не забравите да я поднесете с топла питка"

Необходими Продукти

  • боб - бял 2 чаши
  • лук - 2 глави
  • моркови - 1 бр.
  • олио - 3 с.л.
  • сланина - пушена 50 гр.
  • черен пипер
  • сол
  • домати - 5 бр.
  • доматен сок - 2 чаши
  • чесън - 3 - 4
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Боба се слага в хладка вода и престоява така поне няколко часа. Водата се изхвърля и боба се измива. Залива се с вряща вода, кипва се и водата отново се излива. Процедурата се повтаря три пъти. Счита се, че така бобът увира по-бързо.

Сланината се нарязва и се поставя в дълбок тиган. Разтопява се и ако е необходимо се прибавя олиото. Слагате в тигана лука и запържвате до златисто. Прибавяте настърганите домати и моркова (също настърган). Добавяте и доматения сок. Слагате капака и варите няколко минути на тих огън. След това в тигана прибавяте нарязания на дребно чесън и магданоз. Накрая добавяте вече сварения боб, варите още няколко минути и прибавяте черен пипер и сол на вкус.

Ако искате след като запържите лука, може да запържите и малко червен пипер, а след това да следвате рецептата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
44
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Точно това написах и аз че е страхотно дори на мен повече ми харесва.
30.05.2016 00:59
1
Покажи всички подкоментари
Наталия Петрова
Наталия Петрова
Може ли сланината да се замени с пушено месо?
30.05.2016 00:56
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Страхотен е аз го правя със пушени кокали или пушен врат става разкошен.
30.05.2016 00:54