Начин на приготвяне
Обелваме морковите и с помощта на белачката ги нарязваме, след което получените тънки морковени пръчици ги нарязваме още веднъж по дължина.
Лука нарязваме на шайби. Предварително сме поставили свинските сърца във вода и сме ги сварили.
В тиган поставяме малко олио в което задушаваме лука за около 10 минути с малко вода, след което поставяме и нарязаните моркови и поръсваме с пикантината.
Захлупваме с капак и зеленчуците продължават да се задушават за около 20-25 мин. до омекването им. Почистените и сварени предварително сърца нарязваме на кубчета ги прибавяме към лука и морковите.
В края на пърженето поставяме две или три лъжици заквасена сметана и млян черен пипер. Оставя се за малко след което мезето се маха от котлона.
Задушените сърца с лук, моркови и заквасена сметана са много вкусни.