Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Мезета»Задушени сърца с лук, моркови и заквасена сметана

Задушени сърца с лук, моркови и заквасена сметана

Задушени сърца с лук, моркови и заквасена сметана
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
12 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
42 мин.
Порции
2
"Опитайте тази вкусотия и обещайте повече да не подминавате суровите сърца в магазина"

Необходими Продукти

  • свински сърца - 2 бр.
  • моркова - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • заквасена сметана - 2 - 3 с.л.
  • черен пипер
  • универсална подправка - Пикантина
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме морковите и с помощта на белачката ги нарязваме, след което получените тънки морковени пръчици ги нарязваме още веднъж по дължина.

Лука нарязваме на шайби. Предварително сме поставили свинските сърца във вода и сме ги сварили.

В тиган поставяме малко олио в което задушаваме лука за около 10 минути с малко вода, след което поставяме и нарязаните моркови и поръсваме с пикантината.

Захлупваме с капак и зеленчуците продължават да се задушават за около 20-25 мин. до омекването им. Почистените и сварени предварително сърца нарязваме на кубчета ги прибавяме към лука и морковите.

В края на пърженето поставяме две или три лъжици заквасена сметана и млян черен пипер. Оставя се за малко след което мезето се маха от котлона.

Задушените сърца с лук, моркови и заквасена сметана са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: