Начин на приготвяне
Сварете картофите в подсолена вода. Обелете, намачкайте картофите и оставете да се охладят напълно. Изцедете сосът от една консерва риба тон.
Когато се отцеди консервата, месото е около 140 г. Прибавете рибата маслините, обезкостени и накълцани, солта и пипера към картофите и размесете добре с ръка.
Намазнете дланите си и оформете малки топчици.
Замразете топчетата във фризер за около 2-3 часа. В две найлонови торбички сложете по 4 с.л. брашно и галета - всяко в отделна торбичка.
Разбийте едно яйце в купичка. Извадете замразените топчета и ги пуснете в торбичката с брашното. Раздрусайте добре и след това пуснете топчетата в яйцето.
Объркайте да полепне яйчената смес и ги преместете в торбичката с галетата. В подходящ съд загрейте олио на средна температура и изпържете крокетите. Подходящи са за гарниране на зелена салата.
Рибните крокети с маслини са много вкусни.