Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Крокети»Рибни крокети с маслини

Рибни крокети с маслини

Анелия ЦоневаАнелия Цонева
Готвач
924101491
Рибни крокети с маслини2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Зелена салата, рибни крокети - как да не отворим и бутилка бяло вино за разкош"

Необходими Продукти

  • картофи - 200 г
  • риба тон - 1 бр. /180 г/ консерва в собствен сос
  • маслини - 20 бр. черни
  • яйца - 1 бр.
  • брашно - за овалване
  • галета - за овалване
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете картофите в подсолена вода. Обелете, намачкайте картофите и оставете да се охладят напълно. Изцедете сосът от една консерва риба тон.

Когато се отцеди консервата, месото е около 140 г. Прибавете рибата маслините, обезкостени и накълцани, солта и пипера към картофите и размесете добре с ръка.

Намазнете дланите си и оформете малки топчици.

Замразете топчетата във фризер за около 2-3 часа. В две найлонови торбички сложете по 4 с.л. брашно и галета - всяко в отделна торбичка.

Разбийте едно яйце в купичка. Извадете замразените топчета и ги пуснете в торбичката с брашното. Раздрусайте добре и след това пуснете топчетата в яйцето.

Объркайте да полепне яйчената смес и ги преместете в торбичката с галетата. В подходящ съд загрейте олио на средна температура и изпържете крокетите. Подходящи са за гарниране на зелена салата.

Рибните крокети с маслини са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: