Юфка с три вида сирене

Милена АлександроваМилена Александрова
Иноватор
449
1k
835
886
1
08/04/2017
"Раз-два и от обикновената юфка приготвихме истински гурме изкушение за изтънчени лакомници"
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 558
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затоплете фурната на 200 градуса. Намажете с мазнина съд за печене /хубаво е да е глинен/.

В голям съд загрейте маслото и олиото на умерен огън. Задушете лука, чушките и чесъна за 3-4 минути, докато омекнат.

Добавете брашното. Запържете го 2-3 минути, докато стане златисто на цвят. Добавете прясното мляко и оставете сместа да къкри, докато се сгъсти. Когато се сгъсти, я вдигнете от огъня.

Постепенно добавете кашкавала от овче мляко, пушеното сирене и половината от кашкавала от краве мляко. Добавете сос Уорчестер , солта, пипера и индийското орехче.

Сипете юфката в тигана. Разбъркайте я добре .Прехвърлете всичко в подготвения съд за печене. Поръсете юфката с галета и остатъка от кашкавала от краве мляко.

Запечете за 30 минути, докато горната част се зачерви. Сервирайте юфката топла.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар