Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Запеканки»Юфка с три вида сирене

Юфка с три вида сирене

Милена АлександроваМилена Александрова
Иноватор
4492k8361
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Раз-два и от обикновената юфка приготвихме истински гурме изкушение за изтънчени лакомници"

Необходими Продукти

  • масло - 3 с.л. краве
  • олио - 2 с.л.
  • зелен лук - 4 стръка, нарязани
  • чушки - 1 бр. зелена, нарязана
  • чушки - 1 бр. червена, нарязана
  • чесън - 1 скилидка, счукан
  • брашно - 6 с.л.
  • прясно мляко - 250 мл
  • кашкавал - 170 г от овче мляко, настърган
  • сирене - 120 г пушено, настъргано
  • кашкавал - 90 г от краве мляко, настърган
  • сос уорчестер - 1 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • индийско орехче - 1 щ.
  • юфка - 680 г сварена
  • галета - 90 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затоплете фурната на 200 градуса. Намажете с мазнина съд за печене /хубаво е да е глинен/.

В голям съд загрейте маслото и олиото на умерен огън. Задушете лука, чушките и чесъна за 3-4 минути, докато омекнат.

Добавете брашното. Запържете го 2-3 минути, докато стане златисто на цвят. Добавете прясното мляко и оставете сместа да къкри, докато се сгъсти. Когато се сгъсти, я вдигнете от огъня.

Постепенно добавете кашкавала от овче мляко, пушеното сирене и половината от кашкавала от краве мляко. Добавете сос Уорчестер , солта, пипера и индийското орехче.

Сипете юфката в тигана. Разбъркайте я добре .Прехвърлете всичко в подготвения съд за печене. Поръсете юфката с галета и остатъка от кашкавала от краве мляко.

Запечете за 30 минути, докато горната част се зачерви. Сервирайте юфката топла.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: