Начин на приготвяне
Загрява се предварително фурната до 200 градуса. Намазва се с масло тава за печене с диаметър 26 см и се поръсва с брашно. Разбиват се яйцата, трита вида сирене, 4 с.л. от прясното мляко, индийското орехче и солта в голяма купа.
Тестото се разделя на две големи части, но едната трябва да бъде два пъти по-голяма от другата. Голямото парче се разточва на тънка кора и се разстила по дъното и стените на тавата.
Повърхността ѝ надупчва с вилица. Изсипва се плънката от сирене. Разточва се и второто парче и се изрязва с размери, съответстващи на тавата.
Покрива се отгоре, като се прегънат на вътре краищата. Нанася се останалото мляко с четчица най-отгоре. Пече се около 40 мин., докато стане златисто.
Коментари