Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Кьопоолу»Италианско кьопоолу с риба

Италианско кьопоолу с риба

Милена АлександроваМилена Александрова
Иноватор
4492k8362k1
Италианско кьопоолу с риба1 / 2
08/04/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • зехтин - 160 г
  • чесън - 6 скилидки - счукани
  • карфиол - 1 голяма глава, нарязана на парченца
  • дребни черни маслини - 180 г черни, обезкостени и нарязани на дребно
  • маслини - 200 г зелени с чушков пълнеж
  • мариновани лукчета - 450 г нарязани
  • зелен фасул - сварен или от консерва - 150 г
  • чушки - 2 бр. зелени, нарязани на дребно
  • люти чушки - 160 г мариновани, нарязани на дребно
  • кетчуп - 800 г
  • лют кетчуп - 400 г
  • царска туршия - 650 г - нарязана / запазете сока/
  • аншоа - 85 г дребно нарязана
  • риба тон - 400 г от консерва, дребно нарязана
  • скариди - 200 г бланширани
  • канела - 2 ч.л.
  • сол - 2 ч.л.
  • черен пипер - 2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нагрейте зехтина в голяма тенджера. Добавете чесъна и карфиола. Намалете температурата и запържете продуктите за около 2 минути. Добавете маслините и маринованите лукчета. Задушете ги 10 минути , като ги бъркате постоянно.

Добавете гъбите, зеления фасул, зелените и маринованите чушки, двата вида кетчуп и царската туршия. Оставете ги да се задушават 10 минути на слаб огън, като ги бъркате постоянно.

В средно голяма купа смесете аншоата, рибата тон и скаридите. Изплакнете зеленчуковата смес с кипяща вода и я изцедете добре.

Смесете зеленчуковата и рибната смес. Подправете получената смес на вкус с канела, сол и пипер. Ако Ви се струва суха, добавете малко сок от царската туршия. Сервирайте кьопоолуто с пресен хляб, сухари или с пресни питки.

Така приготвената смес може да се държи замразена във фризер до 3 месеца. Това я прави много подходящо мезе за неочаквани гости.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: