Gotvach.bg»Рецепти»Сандвичи»Бурито»Италианско бурито

Италианско бурито

Италианско бурито
Снимка: Йорданка Караджова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
2 мин.
Общо
7 мин.
Порции
6
"Ако искате да разберете какво съдържа италианското бурито, на правилното място сте"

Необходими Продукти

  • песто - 1 буркан
  • проскито - 100 г
  • артишок - 1 бурканче
  • печени чушки - 6
  • пресен босилек - няколко стръка
  • моцарела - 6 бейби топчета или две големи.
  • лаваш - 6 бр. или тортила
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вземаме една тортила или лаваш и с помощта на лъжица намазваме с пестото до задоволителен резултат.

Проскитото нареждаме по средата, а чушките, направени на ивички, разпръскваме наоколо заедно артишока.

Моцарелата режем на тънки колелца и слагаме 5-6 навсякъде. Слагаме и 2-3 листенца от пресния Босилек и буритото е готово за свиване.

Прегъваме левия и десния край и след това прегъваме и долния край на буритото, като продължаваме да навиваме с лек натиск.

Навиваме до края и италианското борито е готово за хапване.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
53
40
30
20
11
Дай твоята оценка:

Коментари

veronnika_pavlova
veronnika_pavlova
Разкошно!
03.07.2023 15:10
1