Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Желета»Италианско бадемово желе

Италианско бадемово желе

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Италианско бадемово желе1 / 2
21/06/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • бадеми - 150 г (филирани)
  • вода - 4 ч.ч.
  • захар - ½ ч.ч.
  • желатин - 1 с.л.
  • бисквити - 50 г меки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бадемите се счукват в хаванче, добавя се половината от водата и се бърка до получаване на каша. Прецежда се и се получава бадемово мляко.

Желатинът се накисва в 6 супени лъжици преварена охладена вода за 30 минути и се прецежда. В две чаши вряща вода се налива бадемовото мляко, добавя се желатинът, сместа се кипва и веднага се сваля от котлона.

Разлива се в купички и се оставя да се охлади. Сервира се, поръсено с натрошени бисквити.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: