Начин на приготвяне
Сипете водата и захарта в голяма касерола на котлона.
Щом течността заври, добавете рома и я оставете да изстине.
В подходяща купа с миксер разбийте жълтъците с половината захар до получаване на пухкав крем.
В друг съд разбийте белтъците с останалата захар.
Смесете двете смеси с помощта на силиконова шпатула - постепенно добавете и малко брашно.
Изсипете готовата смес в тавичка върху хартия за печене и я печете в предварително загрята на 180 °C фурна до готовност.
Извадете сладкото руло и го завийте. Оставете го да се охлади, развийте го и го сиропирайте със сиропа.
Намажете го с крема дулсе де лече и го завийте отново на руло.
Поръсете това сладко италианско руло с пудра захар и му се насладете.
Да ви е сладко!
Коментари