Салата от лук с орехи

Станислава АрмяноваСтанислава Армянова
Иноватор
3812k6736
Салата от лук с орехи2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Уникална салата, която да приготвите за неочаквани, но скъпи гости"

Необходими Продукти

  • лук - 8 глави, кромид
  • орехи - 1/2 ч.ч.
  • кисели краставички - 8 бр.
  • зехтин - 1 с.л.
  • ябълков оцет - 1 с.л.
  • чубрица - 1 щ.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пускаме фурната да загрява на 200 градуса. През това лукът се срязва на 4, но не докрай. Поставя се в тавичка, като неразрязаната част остава от долу. Пече се 30 минути.

След като изстине, се обелва и се нарязва на едро. Докато изстива, се подготвят ореховите ядки, които се запичат на сух тиган. След това се нарязват на дребно.

Киселите краставички се нарязват на кръгчета. В купа за салата се слагат лукът, ореховите ядки и киселите краставички и се овкусяват с чубрица, оцет и зехтин. Всичко се обърква добре.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
51
40
30
20
11
Дай твоята оценка: