Лук с орехи

Нина НордНина Норд
Джедай
306268
Лук с орехи1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • лук - 8 - 10 глави
  • орехи - 1 ч.ч.
  • сок от нар - ½ ч.ч.
  • чесън - 1 скилидка
  • магданоз - 4 стръка
  • босилек - 1 стрък
  • люти чушки - 1 бр.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Орехите, солта, чесънът и нарязаният магданоз се счукват в хаванче. Всичко се изважда, слага се в марля и се изцежда орехово масло.

Към ореховата смес се добавя нарязаната на ситно люта чушка, 2 супени лъжици сок от нар, ситно нарязаният босилек и всичко се смесва.

Лукът се обелва, попарва се с вряла вода, оставя се за 10 минути, вади се и се отстранява сърцевината му. В така подготвените глави се слага от ореховата плънка, полива се с останалия сок от нар и се поръсва с изцеденото орехово масло и по желание се запичат.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
50
42
31
20
10
Дай твоята оценка: