Начин на приготвяне
Измиваме ребрата и ги слагаме в тенджера.
Обелваме и нарязваме лука на много ситно. Добавяме го към ребрата, подправяме с босилек и сол, хубаво разбъркваме.
Оставяме 1 час в хладилник да дръпнат аромата от лука. След като мине 1 час, наливаме водата и виното и слагаме да се пече във фурната под капак.
Тенджерата, която ползвам, е подходяща да се готви във фурна, капакът е стъклен, има дръжка, но я махнах.
Оставяме ги да се сготвят и да останат на мазнината, която ще пуснат.
Аз ги готвих около 1 час и 58 мин на 200 градуса.
Докато се готвеха ребрата, сварих 1 кг картофи /по-ситни/. След като изстинаха, ги обелих и нарязах.
Когато ребрата вече бяха готови, сложих картофите при тях и добре обърках. От мазнината на ребрата картофите станаха малко по-мазнички, но много вкусни.
Наредих отгоре ребърцата, сложих по парченце кашкавал на всяко едно от тях и оставих във топлата фурна да се разтопи.