Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Хапки»Хапки с розички от пушена сьомга, пилешка пастърма и крема сирене

Хапки с розички от пушена сьомга, пилешка пастърма и крема сирене

Хапки с розички от пушена сьомга, пилешка пастърма и крема сирене2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Общо
25 мин.
Порции
6
"Забравете за салатите, парти хапките са най-актуалният хит при предястията"

Необходими Продукти

  • пушена сьомга - 1 опаковка от 200 г
  • пастърма - 200 г пилешка
  • крема сирене - 1 пакетче натурално
  • заквасена сметана - 4 с.л.
  • краставици - 1 бр.
  • копър - пресен
  • магданоз
  • чесън - пресен
  • хляб - крекери
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Нарежете филийките хляб на половинки и ги запечете на грил тиган за няколко секунди. Оставете ги настрана, за да изстинат.

2. Докато изстиват смесете крема сиренето и заквасената сметана и солта и разбъркайте докато се смесят. На тази стъпка по желание може да добавите ситно нарязания пресен чесън.

3. Нарежете филето пушена сьомга или пастърмата на относително равни ивички /не е нужно да са напълно еднакви/.

4. Измийте копъра и магданоза и изберете еднакви по големина листенца. Откъснете ги и подсушете с домакинска хартия.

5. Нарежете краставицата на кръгчета или направете лентички с белачка. Оставете ги наблизо, за да ви бъдат под ръка при ''сглобяването'' на хапките.

6. Наредете вече изстиналите филийки в красиво плато/плата или чиния по избор и ги намажете със сместа от сиренето и сметаната. Поставете парченце краставичка отгоре и леко притиснете, за да се залепи за филийката /може да оставите половината хапки без краставица за разнообразие/.

7. Трудната част - вземете лентичка сьомга /пастърма и внимателно започнете да го завивате до получаването на розичка.

Внимателно поставете розичката върху парченцата краставица /за да спестите време или за да използвате изрезките от сьомгата може да нарежете сьомгата на малки парченца и да ги сложите върху краставицата/.

8. След като сте оформили и поставили розичките, сега е момента да ги декорирате със зелените подправки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: