Начин на приготвяне
1. Нарежете филийките хляб на половинки и ги запечете на грил тиган за няколко секунди. Оставете ги настрана, за да изстинат.
2. Докато изстиват смесете крема сиренето и заквасената сметана и солта и разбъркайте докато се смесят. На тази стъпка по желание може да добавите ситно нарязания пресен чесън.
3. Нарежете филето пушена сьомга или пастърмата на относително равни ивички /не е нужно да са напълно еднакви/.
4. Измийте копъра и магданоза и изберете еднакви по големина листенца. Откъснете ги и подсушете с домакинска хартия.
5. Нарежете краставицата на кръгчета или направете лентички с белачка. Оставете ги наблизо, за да ви бъдат под ръка при ''сглобяването'' на хапките.
6. Наредете вече изстиналите филийки в красиво плато/плата или чиния по избор и ги намажете със сместа от сиренето и сметаната. Поставете парченце краставичка отгоре и леко притиснете, за да се залепи за филийката /може да оставите половината хапки без краставица за разнообразие/.
7. Трудната част - вземете лентичка сьомга /пастърма и внимателно започнете да го завивате до получаването на розичка.
Внимателно поставете розичката върху парченцата краставица /за да спестите време или за да използвате изрезките от сьомгата може да нарежете сьомгата на малки парченца и да ги сложите върху краставицата/.
8. След като сте оформили и поставили розичките, сега е момента да ги декорирате със зелените подправки.