Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Картофи със зеле Тринчат

Картофи със зеле Тринчат

Милена АлександроваМилена Александрова
Иноватор
4492k8382k1
Картофи със зеле Тринчат1 / 2
11/04/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • зеле - 1 зелка
  • картофи - 1 кг.
  • бекон - 4 ивици
  • чесън - 3 скилидки
  • зехтин
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме зелето и отрязваме кочана. Обелваме картофите и ги режем на парчета.

В тенджера с вода и малко сол слагаме зелето да заври. По средата на варенето прибавяме картофите и оставяме да се вари още 30 минути.

Когато картофите започнат да омекват, изваждаме зеленчуците и отцеждаме. Слагаме ги в чиния и ги натрошаваме с шпатула.

Обелваме чесъна и пържим до златисто в тиган със зехтин. Заливаме зелето и картофите с част от зехтина от тигана.Разбъркваме добре и оформяме сместа като тортиля. Пържим до златисто.

Сервираме с парчетата бекон отгоре.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Сия Рибагина
Сия Рибагина
Изключително вкусно и ароматно ястие тип селска кухня. Препоръчвам бекона да се запържи леко на сух тиган, за да пусне мазнината си, след това чесъна да се запържи в тази мазнина, дава много аромат. Само не съм съгласна със формулирането на заглавието, така е написано сякаш зелето е Тринчат и ако някой не знае че Тринчат се казва ястието ще си мисли че е някакъв вид или сорт зеле.
11.04.2017 19:51