Веган бонбони Raffaello

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7384k1k3k10
Веган бонбони Raffaello
Снимка: Рая Андонова
1 / 2
12/04/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
40
"Нежният вкус на бонбони Рафаело вече и във веган вариант"

Необходими Продукти

  • нишесте - 60 г ванилия
  • захар - ¾ ч.ч.
  • кокосово мляко - 400 мл
  • кокосови стърготини - 120 г
  • бадеми - сурови
  • ванилова захар - 4 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кокосовото мляко се загрява с 200 мл вода и когато заври, се добавя захарта. Нишестето се разтваря в 100 мл вода и на тънка струя се добавя към кокосовото мляко.

Прибавя се ваниловата захар и 70 г кокосови стърготини. Разбърква се добре 2-3 минути и се отстранява от котлона.

Сместа, още топла, се разпределя във формички (аз използвах по-дълбоки кръгли за лед). Във всеки бонбон се слага по 1 бадем (или 2, ако бонбонът е по-голям).

След като се охлади кремът, формичката се прибира в хладилника и се оставя през нощта. На следващия ден бонбоните се изваждат от формичките и с мокри ръце се дооформят като топчета и се овалват в останалите кокосови стърготини. Съхраняват се в хладилник.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: