Начин на приготвяне
Кокосовото мляко се загрява с 200 мл вода и когато заври, се добавя захарта. Нишестето се разтваря в 100 мл вода и на тънка струя се добавя към кокосовото мляко.
Прибавя се ваниловата захар и 70 г кокосови стърготини. Разбърква се добре 2-3 минути и се отстранява от котлона.
Сместа, още топла, се разпределя във формички (аз използвах по-дълбоки кръгли за лед). Във всеки бонбон се слага по 1 бадем (или 2, ако бонбонът е по-голям).
След като се охлади кремът, формичката се прибира в хладилника и се оставя през нощта. На следващия ден бонбоните се изваждат от формичките и с мокри ръце се дооформят като топчета и се овалват в останалите кокосови стърготини. Съхраняват се в хладилник.