Начин на приготвяне
Първо замесваме тестото за фунийките с изброените по-горе продукти. След това разточваме тънък и дълъг блат и с обикновен нож изрязваме ленти, дебели около 4 см.
Загряваме олио в една купичка. С него намазваме металните формички за фунийки с четка. Започваме да навиваме лентите от тесто върху формичките, като гледаме да се застъпвате леко, а накрая затваряме изцяло. Ако желаете фунийките да са по-малки започвате да навивате по-надолу на самата фуния, но по-трудно ще ги напълните.
Слагаме фунийките и ги изпичаме на 200°С като ги обръщаме с щипка, така че да се изпекат равномерно. Когато изстинат фунийките тогава ги изваждаме от формите.
За крема първо разбиваме яйцето със захарта, нишестето и малко от прясното мляко. Останалото прясно мляко го слагаме на котлона да заври и към него на тънка струя и при постоянно бъркане прибавяме млечната смес. Кремът го вариме докато сгъстне, след което го сваляме от котлона. 5-10 минути след това добавяме маслото и отново разбъркваме добре.
В дълбока чиния слагаме 2-3 лъжици гореща вода и нарязваме бананите, след което ги намачкваме с вилица. Слагаме пюрето от банани към още топлия крем.
Все още топъл, крема го слагаме в алуминиев сладкарски шприц и започваме да пълним фунийките.
Докато още не са изстинали, фунийките охлювчета ги потапяме от широкия край в кокосови стърготини или шоколадови пръчици, за да станат по-красиви и да се запечата отворът. След това ги оставяме в хладилник да престоят 1 ден за да омекнат.