Начин на приготвяне
В купа изсипваме 1/2 от буркана със сладкото. Към него прибавяме содата и разбъркваме хубаво, за да стане на шупли. Пресяваме в отделна купа брашното. Добавяме канелата, ванилията и ядките.
Прибавяме към шупналото сладко- олиото и водата. Рабъркваме течните съставки и ги прибавяме към сухите. Бъркаме с миксер или вилица. Разделяме готовата смес на две части.
В намазана тава изсипваме първата част и печем в предварително загрята фурна до зачервяване. Вадим тавата и мажем със сладко от останалата част от буркана.
Внимателно изсипваме и 2-рата сурова част от тестото. Отново печем във фурната. След като е готов сладкишът и изстине, режем на каквито парчета пожелаем и поръсваме с пудра захар. Да ви е сладко!