Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Гювеч»Английски оризов гювеч с лапад

Английски оризов гювеч с лапад

Милена АлександроваМилена Александрова
Иноватор
4492k8382k1
Английски оризов гювеч с лапад1 / 2
12/04/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • дългозърнест ориз - 250 г
  • лапад - 400 г
  • кашкавал - 100 г настърган
  • мащерка - 1 ч.л.
  • домати - 350 г
  • яйца - 3 бр. разбити
  • прясно мляко - 200 мл
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете ориза според указанията и го отцедете добре. Дръжките на лапада нарежете на ситно, а листата на ленти, около 2 см широки.

Пуснете дръжките в голяма тенджера с кипяща вода и варете за 2 минути. Отцедете в гевгир и изплакнете.

Смесете лапада с ориза, добавете половината настърган кашкавал, мащерката, сол и черен пипер на вкус. Разбъркайте.

Намаслете по-дълбока тавичка и разпределете равномерно половината смес. Наредете на един слой половината домати и върху тях разстелете останалата част от сместа.

Разбийте яйцата с млякото и залейте гювеча. Най-отгоре наредете втората половина домати и поръсете останалия кашкавал.

Печете около 45 минути. Сервирайте веднага.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: