Начин на приготвяне
Обелваме и нарязваме на средно големи парченца картофите, лука и морковите. Прясно набрания от градината лапад измиваме хубаво и нарязваме на лентички дебели около 1 см.
Обелваме печените червени чушки от бабиния буркан с вкусна кисела марината и ги нарязваме също на къси лентички, широки 1 см.
Смесваме всички зеленчуци в тавата, овкусяваме с подправките, прибавяме шарлана, наливаме водичката малко над средата на нивото на зеленчуците и ги слагаме да се пекат на 250 градуса за 40 минути.
По време на печенето е хубаво да разбъркваме един-два пъти поне, тъй като лападът на повърхността лесно се запича. След като е готово, изпечено, разпределяме в 3 порции и сервираме на трапезата топло!
Лесен и чудесен постен гювеч с печени чушки и лапад! Ястие, пренасящо ни с аромата си на село!
Чудно Вкусно!