Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Гювеч»Селски постен гювеч с червени картофи и лапад

Селски постен гювеч с червени картофи и лапад

Селски постен гювеч с червени картофи и лапад
Снимка: Илиана Първанова
1 / 6
13/03/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3
"Толкова вкусни зеленуци сложихме в гювеча, че с удоволствие ще го хапнем и така - без месо"

Необходими Продукти

  • картофи - 6 - 7 бр. червени
  • лапад - 3 - 4 нарязан
  • моркови - 2 - 3 бр.
  • лук - 1 глава
  • печени чушки - 1/2 буркан червени (4 - 5 бр.)
  • хималайска сол - 1 и 1/2 ч.л. фина
  • черен пипер - 1/3 ч.л.
  • куркума - 1/2 ч.л.
  • джоджен - 1 ч.л. равна, сушен
  • чубрица - 1 ч.л. равна
  • кимион - 1/2 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • шарлан - 1 - 2 с.л.
  • вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме и нарязваме на средно големи парченца картофите, лука и морковите. Прясно набрания от градината лапад измиваме хубаво и нарязваме на лентички дебели около 1 см.

Обелваме печените червени чушки от бабиния буркан с вкусна кисела марината и ги нарязваме също на къси лентички, широки 1 см.

Смесваме всички зеленчуци в тавата, овкусяваме с подправките, прибавяме шарлана, наливаме водичката малко над средата на нивото на зеленчуците и ги слагаме да се пекат на 250 градуса за 40 минути.

По време на печенето е хубаво да разбъркваме един-два пъти поне, тъй като лападът на повърхността лесно се запича. След като е готово, изпечено, разпределяме в 3 порции и сервираме на трапезата топло!

Лесен и чудесен постен гювеч с печени чушки и лапад! Ястие, пренасящо ни с аромата си на село!  

Чудно Вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: