Здравословни тоскански кантучини с червени боровинки

13/04/2017
РАГ
отРАГИноватор32713111
"Невероятен кантучини от Тоскана, където хлябът е религия, а готвенето - свещенодействие "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции20
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо426
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисваме червените боровинки за 2-3 часа.

Смиламе овесените ядки на брашно в блендер или кафемелачка.

Омесваме не много твърдо и лепкаво тесто от овесените ядки, конопеното брашно, яйцата, боровинките, фурмите /обезкостени и нарязани/ (препоръчвам пресните ирански), бадемите, нарязани на малки парченца, и настърганата кора от половин портокал.

Разделяме тестото на две и върху хартия за печене оформяме две рула. Печем 20 минути в предварително загрята фурна. Изваждаме от фурната и режем на филийки.

Връщаме във фурната и печем още 10 минути.

Получават се неочаквано невероятни хрупкави сладки сухарчета.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар