Начин на приготвяне
С 6 супени лъжици топла вода накисваме 2 с.л. чиа и оставяме да набъбва. В купа разбъркваме яйцата и кафявата захар.
Активираме хлебната сода в киселото мляко и като започне да се надига – прибавяме в купата.
Добавяме ванилията за аромат и разбъркваме с шарлан, набъбналата чиа, конопеното брашно, слънчогледовите семки, червените боровинки и канелата.
Постепенно сипваме и царевичните брашно и грис, накрая пълнозърнестото брашно – до получаване гъста хомогенна смес.
Кръглите формички за кексчета намазваме с шарлан и поръсваме от всички страни с царевичен грис.
Във всяка от 12-те форми сипваме еднакво количество от сместа. Слагаме ги във фурната на 180 градуса и печем кексчетата до суха клечка – за около 25 мин.
Вкусни и здравословни кексчета с чиа и червени боровинки – подходящи за детски рожден ден и други специални поводи!