Начин на приготвяне
От овчето месо се оформят по-плоски парчета, с големината на средни пържоли, които хубаво се посоляват и поръсват с прясно смлян черен пипер.
Червеният пипер се разбърква с малко вино, лимонов сок и горчица, докато се получи гладък гъст сос или паста.
С тази марината се омазват равномерно отвсякъде овчите пържоли. Подреждат се в подмазнена тава, а между тях се намества нарязания на по-дебелички полумесеци лук, както и почистените и нарязани люти чушки.
Така тавата се покрива и месото се оставя за 2 часа на хладно да се овкусява.
След това отгоре се нарязват магданоза и джоджена. Полива се с виното и се покрива с фолио.
Тавата с пържолите се слага да се пече в умерено загрята фурна (190-200 градуса) за 2 часа и 30 минути.
Маха се фолиото и по желание се запича още малко.
Поднесете маринованите овчи пържоли с хубаво червено или бяло вино.