Улмски сладкиш

Милена АлександроваМилена Александрова
Иноватор
4492k8361
Улмски сладкиш1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
8
"Стане ли дума за класическа музика и класически сладкиши, немците са ненадминати, опитайте и ще се уверите и сами"

Необходими Продукти

  • пудра захар - 1 ч.ч.
  • яйца - 10 бр.
  • брашно - 1 1/2 ч.ч.
  • масло - 70 г
  • стафиди - 6 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата и захарта се разбиват на много слаб котлон, дори на ръбчето на котлона, докато удвоят обема си. След това се оттеглят от котлона.

Прибавят се постепенно брашното, разтопеното масло и стафидите.

Сместа се изсипва в намаслена кръгла форма и се пече.

Сладкишът се обръща в широка чиния, поръсва се с пудра захар.

По желание може да се намаже с мармалад и да се глазира с шоколадов кувертюр.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: