Начин на приготвяне
Разбийте яйцата със захарта, като отделите 2 белтъка за отгоре. Когато побелеят, прибавете олиото и киселото мляко, в което сте шупнали содата, като продължавате да бъркате.
Изсипете бакпулвер в брашното и го добавяйте по малко, като не спирате да бъркате. Накрая добавете ванилиите и кората от портокала.
Изпечете в тавичка, която е намазнена и поръсена с малко брашно, за да не залепва. Изпечете го на 200 градуса за 40-50 минути.
Проверявайте с дървена клечка за зъби, като по нея не трябва да остават трохи.
Когато е готово, го намажете със сладкото от портокал, за да попие от топлината.
Докато изстива, разбийте белтъците с 8 с.л. захар. След като вече е изстинал достатъчно портокаловият сладкиш, намажете с белтъците, по желание може да се запече за 5 минути.