Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Крем карамел»Кокосов блат с крем карамел

Кокосов блат с крем карамел

Кокосов блат с крем карамел
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
55 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"Наистина с 3 продукта понякога става чудеса..."

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • прясно мляко - 500 мл
  • захар - 150 + 50 г за карамела
  • кокосови стърготини - 120 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Карамелизирайте захарта за карамела и я изсипете във формата, в която ще печете. Аз използвах малък терин.

Разбийте яйцата със захарта.Добавете леко затопленото мляко, кокоса и разбъркайте. Изсипете сместа върху карамела и поставете терина в по-голяма тава.

Налейте вода в тавата до средата на терина. Печете на 170 градуса около 50 минути.

По време на печене кокосът изплува отгоре и се образува блат.

Щом придобие приятен загар, проверете с клечка дали кремчето е готово.

Ако все още не е изпечено, покрийте с фолио, за да не загори кокосът. Готовият и охладен сладкиш се прибира за една нощ в хладилник и на другия ден се обръща.

Поръсете крем карамела с кокосови стърготини.

Кокосовият блат с крем карамел е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: