Начин на приготвяне
Карамелизирайте захарта за карамела и я изсипете във формата, в която ще печете. Аз използвах малък терин.
Разбийте яйцата със захарта.Добавете леко затопленото мляко, кокоса и разбъркайте. Изсипете сместа върху карамела и поставете терина в по-голяма тава.
Налейте вода в тавата до средата на терина. Печете на 170 градуса около 50 минути.
По време на печене кокосът изплува отгоре и се образува блат.
Щом придобие приятен загар, проверете с клечка дали кремчето е готово.
Ако все още не е изпечено, покрийте с фолио, за да не загори кокосът. Готовият и охладен сладкиш се прибира за една нощ в хладилник и на другия ден се обръща.
Поръсете крем карамела с кокосови стърготини.
Кокосовият блат с крем карамел е много вкусен.