Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Зелена салата»Норвежка зелена салата

Норвежка зелена салата

Анелия ЦоневаАнелия Цонева
Готвач
924101491
Норвежка зелена салата
Снимка: Анелия Цонева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Общо
10 мин.
Порции
1
"Изискана и много вкусна зелена салата за всички, които обичат кулинарните експерименти"

Необходими Продукти

  • маруля - 1/2 бр. зелена
  • маруля - 1/2 бр. червена
  • пушена сьомга - 2 бр. коремчета от пушена норвежка
  • маслини - 10 бр. зелени мариновани
  • слънчогледови семки - 1 шепа
  • зехтин - 3 с.л.
  • лимони - 1/2 бр.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изплакнете листата маруля и след това ги оставете да покиснат десетина минути в студена вода. Отцеденте добре и накъсайте листата в голяма купа.

Срежете маслините на две, накъсайте коремчетата пушена сьомга и овкусете с подправките и разбъркайте.

Оставете да престои в хладилника 20 тина мин.

През това време запечете слънчогледовите семки на сух тиган, докато придобият лек загар.

Когато изстинат напълно, поръсете салатата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: