Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Норвежка зимна салата

Норвежка зимна салата

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Норвежка зимна салата
Снимка: Марина Норд
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4
"Зимните салати, преди всичко, трябва да са вкусни, питателни и да вървят с червеното вино, дето отлежава в бурето"

Необходими Продукти

  • херинга - 400 г маринована
  • боб - 200 г червен фасул
  • грах - 300 г замразен
  • моркови - 1 бр.
  • бял пипер - на върха на ножа
  • сол - 1 щипка
  • зехтин - 2 с.л.
  • оцет - 4 - 5 капки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Червеният фасул се сварява до омекване, водата се отцежда и фасулът се оставя да изстине.

Грахът се сварява до омекване, отцежда се и също се оставя да изстине.

Морковът се сварява, обелва се и се нарязва на кръгчета.

Херингата се нарязва на ивици. В купа за салата се смесват червеният фасул, грахът и нарязаният морков.

Добавя се зехтин, оцет, сол и бял пипер и всичко се разбърква. Добавя се херингата и салатата се разбърква отново. Сервира се веднага.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: