Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Печено агнешко»Печено агнешко бутче с було и печурки

Печено агнешко бутче с було и печурки

Печено агнешко бутче с було и печурки
Снимка: Ваня Георгиева
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
6
"Най-вкусното агнешко запазихме за Великден! Сега и на вашата трапеза"

Необходими Продукти

  • агнешко бутче - 1 бр. с плешката (предно)
  • було - 200 г
  • печурки - 500 г
  • пресен лук - 1 връзка
  • джоджен - 1 връзка пресен
  • ориз - 1 ч.ч.
  • червен пипер
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешкото бутче с плешката измийте и осолете, натрийте хубаво с червен пипер и олио.

Нарежете пресния лук и джоджена и ги сипете в дълбока тава, разбъркайте с олио и малко сол. Сложете бутчето върху лука и покрийте хубаво с булото.

Сипете малко вода, около две чаши. Покрийте тавата с алуминиево фолио, печете около час и половина и отстранете фолиото. Сложете измития ориз и нарязаните на ивици печурки.

Върнете в печката да се запече и свари ориза с печурките. Това печено бутче с печурки е оригинална и много вкусна рецепта за Великден.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: