Начин на приготвяне
Разтворете шафрана във водата за 15 минути. Загрейте половината олио и запържете лука. Добавете кашуто и бадемите и ги запържете.
Прехвърлете лука и ядките в блендер и пасирайте. В оставащото олио запържете нарязаните люти чушки, дафиновия лист, джинджифила, чесъна, агнешкото, кориандъра и половината гарам масала и 1.5 ч.л. сол.
След 10 минути намалете огъня и прибавете чилито и киселото мляко, разбърквайте за няколко минути. Добавете пюрето с лука и разбъркайте.
Прибавете оставащия гарам масала, индийското орехче и карадамона. След 2 минути сипете 4 ч.ч. вода и задушете, докато месото е готово. Преди да сервирате поръсете със сока от лайм и шафрановата вода.