Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Агнешко месо»Желирано агнешко бутче

Желирано агнешко бутче

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
4111k1591k1
Желирано агнешко бутче1 / 2
02/08/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
2
"Нарязвате агнешкото на тънки филийки и ... не го давате на никого, защото е тооолкова вкусно"

Необходими Продукти

  • вода - 3 ч.ч.
  • лук - 1 глава глава
  • моркови - 2 - 3 бр.
  • целина - 1/2 бр.
  • агнешко месо - 1 бр. бутче
  • желатин - 1 - 2 бр.
  • лимонов сок - 1 - 2 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме водата да заври и добавяме сол. Към нея добавяме нарязания на едри парчета лук, нарязаните моркови и целина.

Изчистваме агнешкото бутче и го слагаме във врящия зеленчуков бульон. Оставяме да се вари до готовност на месото. Когато е готово, го изваждаме и оставяме да се охлади.

През това време прецеждаме бульона и взимаме 1 ч.ч. от него. Добавяме и предварително разтворения желатин и лимоновия сок. Разбъркваме добре и оставяме сместа да се желира.

В порционна чиния слагаме от агнешкото, нарязано на тънки филии и от желето, нарязано на кубчета.

Желираното агнешко бутче е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: