Пълнено агнешко бутче

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Пълнено агнешко бутче
Снимка: Добринка Петкова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
200 мин.
Порции
6
"С какво е пълнено това апетитно агнешко бутче разберете сами"

Необходими Продукти

  • агнешки бут - 2.5 кг
  • зелен лук - 1 връзка
  • спанак - 1 връзка
  • гъби - 200 г
  • ориз - 200 г
  • девесил
  • мащерка
  • розмарин
  • черен пипер
  • червен пипер
  • картофи - 1 кг
  • моркови - 2 - 3 бр.
  • бира - 250 мл
  • вода - 500мл
  • за намазване
  • олио - 100 мл
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 2 щипки
  • розмарин - 1 шипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задушете последователно нарязаните лук, спанак, гъби, ориза и подправките.

Налейте 200 мл вода и задушавайте, докато оризът стане почти готов и течността се изпари.

Разрежете агнешкото бутче, така че да се получи „джоб”. Получения отвор напълнете с готовата плънка и се зашива с дебел конец.

Направете смес от олиото, червения и черния пипер и розмарина. Намажете бутчето със сместа за намазване и сол. Поставете го в тава, налейте бирата и 300 мл вода.

Покрийте с фолио и печете на 200 градуса около 2 ч и 30 мин – 3 часа, като от време на време го поливате със соса от печенето.

Два часа след като се запече, прибавете нарязаните на едро моркови и картофи.

Накрая махнете фолиото и допечете, докато се образува златиста коричка върху печеното агнешко.

Пълненото агнешко бутче е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: