Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Сладкиш с орехи и какао

Сладкиш с орехи и какао

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
3723k69k
Сладкиш с орехи и какао1 / 2
03/05/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
10-12 парчета
"Не приемаме покани за кафе, които не са придружени със сладкиш с орехи и какао"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 броя
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • какао - 2 - 3 с.л.
  • олио - 3/4 ч.ч.
  • канела - 1 ч.л.
  • карамфил - 1/2 ч.л. смлян
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • сода - 1 щипка, за хляб
  • брашно - 2 ч.ч.
  • орехи - 2/3 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата със захарта се разбиват, докато променят цвета си и станат на гладък крема.

Последователно се добавят при непрекъснато биене олиото, киселото мляко с разтворената в него сода, бакпулвера, канелата, карамфила, какаото и накрая брашното.

След като кексовата смес се хомогенизира, се разбърква с орехите - нарязани.

Сипете сместа за кекса в подходяща намазнена и набрашнена форма или тавичка.

Сложете да се пече в загряна на 180 градуса фурна. Проверете към края готовността му с келечка за зъби.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
510
46
32
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Яни
Яни
Страхотен е! Задължително ще се повтаря. :) Само че сложих орехчетата по на едричко и малко повечко и е особено приятно като оцелиш половинка.
14.12.2012 23:33
Ваня
Ваня
Сладкишът се получи страхотен - пухкав и мек. Със сигурност ще се прави пак. Благодаря за рецептата!
03.11.2012 17:39
криса
криса
колкото до десерта, той е супер
28.08.2012 10:59
1
Evgeni
Evgeni
Стана много вкусно :) Аз го направих без канела, карамфил и орехи защото не обичам... сложих го в хладилника за една нощ и днес беше фантазия :)
05.07.2012 13:45
роси
роси
може да се направи с/без каквито подправки (не)искате :)
04.07.2012 09:51
Мики С.
Мики С.
Може ли този сладкиш да се направи без карамфила?
02.07.2012 18:27
1
Мери
Мери
Стана чудесен сладкиш. Сложих малко повече канела за сметка на карамфила (не ми допада аромата). Лесен и вкусен.Всички много го харесаха.
20.05.2012 17:03
Деничка
Деничка
от баба още знам, че ако яйцата и маслото в сладкишите са хубави, то те непременно трябва да се пукнат. Покрий сладкиша с глазура, пудра захар или нещо друго, за да не го гледаш, а само да искаш да го похапнеш бързо, бързо ;)
05.05.2012 09:31
гост
гост
Такива сладкиши дето се напукват отгоре,някак си не ми харесват много, поне визуално.Надявам се на вкус да е добър.
03.05.2012 21:33