Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Гювеч»Свински сърца в гювеч

Свински сърца в гювеч

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Свински сърца в гювеч2 / 2
03/05/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4
"Докато сърцата се задушават до божествен вкус в гювеча, вие ще имате време да приготвите подходяща гарнитура!"

Необходими Продукти

  • свински сърца - 4 броя
  • лук - 5 глави
  • праз - 2 стръка
  • гъби - 250 г
  • джоджен - 5 с.л. накълцан пресен
  • магданоз - накълцан, на вкус
  • дафинов лист - 2 броя
  • черен пипер - млян, на вкус
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • чубрица - на вкус, ронена
  • сол
  • вино - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете почистените сърца да се сварят до омекване, но не ги сварявайте до пълна готовност. Извадете ги и ги нарежете.

Загрейте 100 мл мазнина в широк тиган и запържете накълцаните по-едро лук и праз.

Добавете почистените и нарязани гъби, а малко след това и сърцата. Разбъркайте с подправки и прехвърлете в гювеч.

Добавете дафиновите листа, пресния джоджен и още подправки при нужда.

Залейте виното, сложете капак и пъхнете да се пече 1 час на 180 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
58
40
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

томко
томко
страхотия много си падам по карантиика
31628
09.08.2012 20:05
2