Начин на приготвяне
Разделете белтъците от жълтъците. Разбийте ги със захарта на пухкав сняг.
Прибавете един по един жълтъците, като разбърквате внимателно. В купа смесете брашното, орехите и бакпулвера.
Прибавете ги постепенно към яйцата, като разбърквате с шпатула. Получената смес разделете на две или три части /аз разделих на три).
Всеки блат изпечете в правоъгълна форма (25х35 см), върху хартия за печене. Внимавайте да не ги препечете /180 градуса/ 8-10 минути.
Пригответе крем Оле според указанието. Една част от останалото мляко /600 мл/сварете със захарта. В другата разтворете брашното и го прибавете към врящото мляко. Бъркайте, докато се сгъсти. Оставете да се охлади и го прибавете към готовия крем Оле.
Разбийте маслото с пудрата захар и го добавете към крема. Разбийте добре на гладък крем.
Поставете един блат в подходящ поднос. Намажете го с една част от крема. Покрийте с втори блат, пак крем, трети блат и завършете с крем.
Разрежете бананите на две по дължина. Подредете ги върху крема, като изравните краищата им.
Разтопете шоколада в затоплената сметана с маслото. Изсипете глазурата върху бананите. Разбийте сметаната и намажете цялата торта, като отгоре сложете повече.
Сложете плодовата торта в хладилника за за няколко часа.
Извадете и украсете с розички от сметана, парченца банани и разтопен шоколад.
Много вкусната Бананова торта е готова.