Начин на приготвяне
Вземаме изсъхналия козунак и го нарязваме на кубчета. Готовите курабии начупваме или нарязваме на две. Поставяме в млякото за около 30 минути. През това време начукваме орехите и ги смиламе през машинка.
1/2 ч.ч. захар поставяме в съд и я карамелизираме, като след това готовия карамел изсипваме във фолио докато изстине.
Изчакваме да стегне и след това поставяме в блендер, за да се натроши. Цялата карамелизирана захар поставяме в купа, където сме сложили и смлените орехи.
В друг съд поставяме прясното мляко със захарта. Разбъркваме докато захарта се разтопи и към сместа поставяме орехите със карамелизираната захар.
В терин или съд по желание поставяме най-отдолу накиснатите вече курабии, като ги нареждаме една до друга.
Върху тях поставяме нарязаният на кубчета изсъхнал козунак. Готовата смес изсипваме върху двете съставки. Печем във фурна.
Оставяме да изстине напълно и слагаме в хладилник да се стегне, след което обръщаме формата.