Ризото с телешко

JoanaJoana
Новак
1
Ризото с телешко
Снимка: Joana
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
75 мин.
Общо
80 мин.
Порции
2
"Ето така изглежда щастието в чиния"

Необходими Продукти

  • ориз - 200 г
  • спанак - 30 г
  • чедър - 30 г
  • телешки пържоли - 200 г
  • гъби - 80 г
  • масло - 1 с.лъжица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете на котлона тенджера на силен огън. Добавете 1/2 супена лъжица масло. Сложете 1 чаена чаша ориз, заедно с 1 чаена чаша вода. Разбърквайте докато се сгъсти.

След това добавете още една чаша вода заедно със спанака. През това време, ако чедърът ви не е нарязан, го нарежете на квадрати големи горе-долу колкото юмрук. Добавете 1 парче. Разбърквайте докато се разтопи.

След това добавете още 1 парче чедър. Разбъркайте и добавете последна чаена чаша с вода. След това и още 2 парчета чедър и бъркайте докато се сгъсти.

Извадете вече готовото ризото и го оставете да изстине. Сега идва ред на телешкото. Овкусете го със соев сос, риган и осолете. На оребрен тиган поставете и останалото масло. След това сложете телешкото да се сготви, като периодично го обръщате.

В тенджера задушете гъби и ги осолете. Препоръчително е да са печурки. След като са готови започнете да подреждате чинията.

Сложете ризотото и го оформете красиво, върху него поставете телешкото и полейте всичко с гъбите и образувалия се сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: