Начин на приготвяне
Отрежете бялата част на аспержите. С кухненски канап ги завържете на снопче. В голяма тенджера налейте вода около 3 пръста над дъното. Добавете 1 ч.л. сол.
Сложете аспержите изправени. Захлупете тенджерата и варете зеленчука 5 мин. Извадете снопчето, внимавайте да не отроните връхчетата.
Овкусете със сол и черен пипер телешките пържоли. Сложете в края на всяка пържола 3-4 бр. от аспержите, като оставите върховете им да се подават навън. Завийте на рулца. Завържете със стръкчета див лук. Ако нямате може да ползвате кухненски канап.
В дълбок тиган налейте 1 к.ч. зехтин. Сложете рулцата и запържете от всички страни до лек загар.
Полейте с бялото вино и 50 мл. зеленчуков бульон. Покрийте съда с капак и гответе на умерен огън 10 мин. Извадете рулата и ги поставете в чиния за сервиране.
Прецедете течността, в която са се варили, добавете 1 с.л. брашно, върнете съда на котлона и сгъстете соса. Полейте с него рулцата и поръсете с нарязан див лук.
Поднесете Телешкото с аспержи топло!
Коментари