Телешко с ориз

редакция:
Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
9499075
Телешко с ориз1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
160 мин.
Общо
180 мин.
Порции
6
"Напомняме ви, че любимата ни рецепта с телешко е във вариант с ориз, а вие опитайте и ще разберете защо."

Необходими Продукти

  • телешко месо - 500 г
  • ориз - 1 ч.ч.
  • лук - 1 глава
  • гъби - 250 г
  • моркови - 2 бр.
  • бульон - 2 1/2 ч.ч. телешки
  • маслини - 50 г
  • олио - 3 с.л.
  • чубрица . 1 с.л.
  • черен пипер
  • сол
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете телешкото месо на хапки, залейте със студена вода и кипнете. Варете месото около 2 часа на тих огън до пълното му омекване.

Загрейте олиото и запържете ориза до прозрачност. Добавете ситно нарязания лук и морковите, нарязани на колелца. Запържете за 2-3 минути, добавете и разполовените гъби и пържете още 3-4 минути.

Добавете и подправките, разбъркайте и изсипете в подходяща дълбока тавичка. Прибавете телешкото омеси, обезкостените маслини и залейте с 2 1/2-3 ч.ч. бульон от варенето на месото.

Разбъркайте продуктите и запечете телешкото с ориз в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 35-40 минути.

Преди поднасяне поръсете телешкото ястие обилно със ситно нарязан пресен магданоз. Вашето телешко с ориз и зеленчуци е готово!

Ако обичате телешко, вижте също как да си направите невероятно телешко с грах или класическото телешко с картофи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Два часа варене е само за кравешко, а не за телешко. Ще стане на безвкусни конци.
Два часа варя само кокали за бульон.

В зависимост от месото бих варил между 0 и един час със следващото запичане половин час.

За това ястие бих избрал максимално мазни телешки ребра.
25.02.2025 12:18