Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Пилаф»Пилаф със сухи чушки

Пилаф със сухи чушки

Станислава АрмяноваСтанислава Армянова
Иноватор
3792k6662k6
Пилаф със сухи чушки2 / 2
21/04/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Един от шедьоврите на турската кухня - пилаф с ароматни сухи чушки"

Необходими Продукти

  • ориз - 1 и 1/2 ч.ч
  • лук - 3 глави
  • олио
  • чушки - 7 бр. сухи червени
  • маслини - 100 г
  • чубрица
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оризът се измива. Чушките се нарязват на едро, маслините се обезкостяват и се нарязват. Лукът се обелва и се нарязва на ситно, заедно с малко олио, сол на вкус и 1 ч.ч вода се задушават.

След около 5-10 минути се добавя и оризът. Пържи се до прозрачност. Накрая се прибавят чушките, маслините и чубрицата. Доливат се още 4 ч.ч вода.

Разбърква се и оризът се захлупва с капак, върху който се слага влажна кърпа. Ястието не се отваря, а само се разклаща тенджерата от време на време.

Ястието ври така 1 час на слаб огън.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: