Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Шишчета»Агнешки шишчета със зеленчуци на грил

Агнешки шишчета със зеленчуци на грил

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Агнешки шишчета със зеленчуци на грил
Снимка: Зори
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Като истински почитатели на вкусните мръвки, гледаме на тези агнешки шишчета като на истинско кулинарно обяснение в любов"

Необходими Продукти

  • агнешки бут - около 1 кг
  • чери домати - 300 г
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • патладжани - 1 бр.
  • чушки - 2 бр. зелени
  • маслини - 15 бр. черни
  • зехтин - 50 мл.
  • соев сос - 1 - 2 с.л.
  • риган - 1 ч.л. изсушен
  • мащерка - 1 ч.л. изсушена
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешкият бут се нарязва на малки кубчета, маслините се обезкостяват, чесънът се нарязва на по-едри шайби, чушките на правоъгълници или триъгълници.

Патладжанът се нарязва на кубчета и се посолява, за да се отдели горчивината.

Кубчетата месо се поръсват обилно с подправките, соевия сос и зехтина и се оставят поне за два часа да се маринова (най-добре за цяла нощ).

На шишчетата се нанизват хаотично парче месо, шайба от чесъна, едно цяло чери доматче (или ако е по-едро, нарязано на половинки), парченце зелена чушка, кубче патладжан, обезкостена маслина и така до привършване на продуктите.

Скарата се загрява максимално, намазва се със зехтин или парче сланина и шишчетата се пекат от всички страни, като периодично се мажат с четка с остатъка от марината.

Поднасят се горещи, гарнирани по желание с картофена салата и чери домати.

Агнешките шишчета на грил с чери домати, чесън, патладжан и маслини са много вкусни!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: