Начин на приготвяне
Агнешкият бут се нарязва на малки кубчета, маслините се обезкостяват, чесънът се нарязва на по-едри шайби, чушките на правоъгълници или триъгълници.
Патладжанът се нарязва на кубчета и се посолява, за да се отдели горчивината.
Кубчетата месо се поръсват обилно с подправките, соевия сос и зехтина и се оставят поне за два часа да се маринова (най-добре за цяла нощ).
На шишчетата се нанизват хаотично парче месо, шайба от чесъна, едно цяло чери доматче (или ако е по-едро, нарязано на половинки), парченце зелена чушка, кубче патладжан, обезкостена маслина и така до привършване на продуктите.
Скарата се загрява максимално, намазва се със зехтин или парче сланина и шишчетата се пекат от всички страни, като периодично се мажат с четка с остатъка от марината.
Поднасят се горещи, гарнирани по желание с картофена салата и чери домати.
Агнешките шишчета на грил с чери домати, чесън, патладжан и маслини са много вкусни!