Начин на приготвяне
Приготвяне на рулото: Филиите хляб потапяме в млякото, след това добре изцеждаме. Лука наситняваме или смиламе в блендер. Смесваме каймата с хляба, лука, яйцето и всички подправки.
Омесваме каймата, покриваме със свежо фолио и оставяме за час да в хладилник, за да поеме ароматите на подправките.
През това време сваряваме яйцата - нарязваме ги на кръгчета, морковите и краставичките на жулиени. Сваряваме картофите до полуготовност, обелваме и нарязваме на филии.
Лист алуминиево фолио намазняваме и разстиламе каймата, подреждаме ред моркови, краставички, яйца, царевица и така редуваме по цялото пространство, навиваме рулото, но не много стегнато, оформяме краищата, мажем с един разбит белтък /за да не се напука рулото/.
Покрай соленото руло нареждаме картофените филии, като леко ги застъпваме /като керемиди/, поливаме картофите с разтопеното краве масло и печем във фурна 45 мин.
Изваждаме рулото Стефани, поръсваме с настъргания кашкавал и мятаме за още 5 минути до разтопяване на кашкавала, отново изваждаме и поръсваме в края с пипера /за да не прегори/, допичаме още 5 -10 мин.
Поднасяме нарязаното на филии руло с картофената гарнитура. Гарнираме с пресен магданоз.
Богатото руло Стефани е готово.
Коментари