Богато руло Стефани

Невена Блажева ИвановаНевена Блажева Иванова
Помощник Готвач
2133k7621
Богато руло Стефани
Снимка: Невена Блажева Иванова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"За кулинарните пътешественици из страната на вкусотиите - сочно, ароматно и много богато руло Стефани"

Необходими Продукти

  • за месната смес
  • кайма - 800 г
  • лук - 2 глави
  • сух хляб - 3 филии
  • прясно мляко - 2 ч.ч.
  • яйца - 1 бр. + 1 белтък
  • кашкавал - 150 г
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
  • За плънката
  • яйца - 5 сварени
  • моркови - 2 сварени
  • кисели краставички - 4 бр.
  • царевица - 150 г консервирана сладка
  • За гарнитурата
  • картофи - 4 големи
  • масло - 100 г
  • пушен червен пипер - 1 лъжичка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяне на рулото: Филиите хляб потапяме в млякото, след това добре изцеждаме. Лука наситняваме или смиламе в блендер. Смесваме каймата с хляба, лука, яйцето и всички подправки.

Омесваме каймата, покриваме със свежо фолио и оставяме за час да в хладилник, за да поеме ароматите на подправките.

През това време сваряваме яйцата - нарязваме ги на кръгчета, морковите и краставичките на жулиени. Сваряваме картофите до полуготовност, обелваме и нарязваме на филии.

Лист алуминиево фолио намазняваме и разстиламе каймата, подреждаме ред моркови, краставички, яйца, царевица и така редуваме по цялото пространство, навиваме рулото, но не много стегнато, оформяме краищата, мажем с един разбит белтък /за да не се напука рулото/.

Покрай соленото руло нареждаме картофените филии, като леко ги застъпваме /като керемиди/, поливаме картофите с разтопеното краве масло и печем във фурна 45 мин.

Изваждаме рулото Стефани, поръсваме с настъргания кашкавал и мятаме за още 5 минути до разтопяване на кашкавала, отново изваждаме и поръсваме в края с пипера /за да не прегори/, допичаме още 5 -10 мин.

Поднасяме нарязаното на филии руло с картофената гарнитура. Гарнираме с пресен магданоз.

Богатото руло Стефани е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
512
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Сия Рибагина
Сия Рибагина
Ехаа, наистина е богато, и как само е наредено в суров вид-като аптека :)) Мазането с белтък, за да не се напука е техника, която със сигурност ще пробвам. :)
25.04.2017 19:08
1
1
Покажи всички подкоментари