Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Солено руло»Руло Стефани с креолски сос

Руло Стефани с креолски сос

MarianeMariane
Джедай
5611k
Руло Стефани с креолски сос1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4-6
"Любимото ни руло Стефани в специален сос, което го прави още по-вкусно"

Необходими Продукти

  • говеждо месо - 750 г мляно
  • лук - 1 глава
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • галета - 125 г
  • сос уорчестър - 1 с.л.
  • билки - 2 с.л. изсушени мащерка, риган, мента
  • чесън - 1 скилидка
  • черен пипер
  • сол
  • за креолския сос
  • зехтин - 2 с.л.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 1 скилидка
  • домати - 475 г консервирани
  • чушки - 1 бр. зелена
  • каперси - 2 с.л.
  • захар - 1 с.л. кафява
  • сос табаско
  • лимони - 1 с.л. сок
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете телешката кайма със ситно нарязания лук, доматеното пюре, галетата, соса Уорчестър, билките, пресования чесън, сол и черен пипер.

Омесете и прехвърлете в подходящ съд. Изравнете повърхността, покрийте с хартия за печене и сложете в микровълновата фурна за 18-20 минути на средна степен.

Покрийте готовото руло с алуминиево фолио с лъскавата страна отвътре и оставете на топло, докато приготвите креолския сос.

Загрейте олиото за 1 минута на пълна мощност, след което добавете ситно нарязания лук, пресования чесън и задушете 3 минути на макс.

Прибавете консервираните домати (нарязани на кубчета), наситнената пиперка и каперсите. Покрийте и гответе 5-6 минути на максимална мощност.

Време е да сложите в соса кафявата захар, една-две капки сос Табаско и лимонов сок. Върнете обратно и гответе още 3 минути.

Нарежете рулото на филии и поднесете със сос и гарнитура по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: